Noé varázslatos konyhája

Noé varázslatos konyhája

Sajtos makaróni, másképp

2020. április 14. - Noévarázslatoskonyhája

Sziasztok!

Arra gondoltam, tekintettel a kialakult "itthon lévős helyzetre", hogy folyamatosan megosztok Veletek néhány receptet, amit itthon készítek, viszonylag rövid idő alatt, hátha kedvet kaptok Ti is hozzá! Nem tervezek minden nap megjelenni, de minden olyan "alkotásom" meg fogom osztani Veletek, melyet érdemesnek tartok erre.

Ma egy nagyon egyszerű ebédet készítettem el, ami "Sajtos makaróni, másképp" névre hallgat.

Hozzávalók 4 személyre: 400 gr rövid makaróni tészta,5 gr vaj, 2 evőkanál liszt, 500 ml tej, 200 gr cheddar sajt, 1 teáskanál őrölt piros paprika, 1 evőkanál mustár, 1 kis doboz tejföl.

Elkészítés: Forró, sós vízben főzzük meg a makarónit, "al-dente", ha kész, szűrjük le. Közben olvasszuk fel a vajat, fokozatosan tegyük bele a lisztet és öntsük hozzá lassan a tejet is. Folyamatos kevergetés mellett várjunk, amíg be nem sűrűsödik. Vegyük le a tűzhelyről és keverjük hozzá a piros paprikát, a mustárt, a tejfölt és a cheddar sajtot is. Keverjük bele a tésztát és előmelegített tányérban azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

"Noévarázslatoskonyhája"

 sajtos_makaroni_1.jpgsajtos_makaroni_2.jpg

-

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noevarazslatoskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8415612656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása