Sziasztok,
ma két receptet is kértetek tőlem, az egyik a gofri receptem, a másik pedig a francia sós vajas keksz receptje.Örülök, hogy ilyen érdeklődők vagytok! :)
Gofri
Hozzávalók: 5 dkg vaj, 10 dkg liszt, 2 tojás, 5 dkg barnacukor, 2 dl tej, kis sütőpor, 1 citrom reszelt héja.
Elkészítés: a hozzávalókat robotgéppel összekeverem és már mehet is a gofri sütőbe.
Francia sós vajas keksz
No ez az a sütemény, ami nagyon hamar el fog fogyni, Eszter lányom kedvence! Dobozban sokáig eláll, ha marad...
Hozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 25 dkg sós vaj!!! (nem margarin), 5 tojás sárgája, 1 csapott kávéskanál só, 1 fél csomag sütőpor. A sütemény tetejére 1 tojás sárgája és egy kis tej.
Elkészítés: a hozzávalókat összedolgozzuk, én a vajat fel szoktam olvasztani, hogy könnyebb legyen összegyúrni. Utána kígyó uborka méretű rudakat kell belőle gyúrni és alufóliába csavarva 1 órára a fagyasztóba tenni. Ha van türelmetek kivárni, akkor 1 éjszakára a normál hűtőszekrény is jó lesz... :), nálunk ez nem szokott előfordulni. Ha letelt a hűtési idő, sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket (3-4 cm távolságot hagyva). Tetejüket megkenjük a tojássárgája és a tej keverékével és egy villa segítségével keresztben és hosszában is csíkokat húzunk rajta. 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső sütésen 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
"noévarázslatoskonyhája"