Noé varázslatos konyhája

Noé varázslatos konyhája

Huhhh, hosszú volt a hétvége...

2020. április 19. - Noévarázslatoskonyhája

Sziasztok,

hol is kezdjem..., főztem, takarítottam, főztem, takarítottam, tanultunk...

Próbálok mindent összeszedni és leírni Nektek!

1. Avokádó lazaccal és tojással

Hozzávalók: 2 avokádó, 1 csomag lazac (én az Aldisra esküszöm), tojás, olíva olaj, só és bors.

Az avokádót vág két felé. Vágj neki "talpat", hogy megálljon. A mag helyére tegyél egy-két lazac szeletet, majd tedd bele a tojás sárgáját és tegyél rá a tojás fehérjéből. Előmelegített sütöben, süsd 20-25 percig. Mi barna kenyér pirítóssal ettük.

2. Pizza tészta

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztő, 130 ml langyos víz, 50 ml  langyos tej, 5 csipet cukor, 4 evőkanál olíva olaj, 1 csipet só. Ebből az adagból több mini pizzát készíthetsz. Ha sok a tészta, fagyazd le!

3. Diós-fahéjas csiga

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 150 ml tej, 25 g vaj, 2 tojás sárgája, 15 g friss élesztő, 1 evőkanál cukor 1 csipet só, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 15 dkg darált dió, 1 ek fahéj.

A langyos tejben keverd el a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt és 10 perc alatt futtasd fel. Egy tálba tedd bele a lisztet, a sót, keverd össze. Tedd bele a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját és az olvasztott vajat. Gyúrd össze és 1 óra alatt keleszd a duplájára. Ha megkelt nyújtsd ki a tésztát és kend meg vajjal és tedd rá az összekevert porcukor, dió és fahéj keveréket. Tekerd fel és vágj belőle 2 cm-es darabokat, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg tojással és 20-25 perc alatt kész is!

4. Pezsgő

Ha elfáradtál közben, tölts Magadnak egy pohár száraz pezsgőt és tegyél bele gránát alma mag szemeket! :)

5. Perzsa vaddisznó pörkölt

Tudom, ez hangzik a legvadabbul…, de Esztinek ez ízlett a legjobban.

Hozzávalók:2 nagy hagyma, 1 chili paprika, 4 gerezd fokhagyma, 500 gr vaddisznó pörköltnek való husi, fahéj, kömény, kardamon, kurkuma, húsleves alaplé, paradicsom, csicseriborsó vagy fehér bab, só, bors.

A hagymát megsütöm, bele teszem a chilit, a zúzott fokhagymát és kicsit később a felkockázott húst. Hozzákeverem a fűszereket, majd felöntöm a húsleves alaplével. 40-50 percig főzöm/párolom. Beleteszem a felkockázott paradicsomot (jó sokat) és a csicseriborsót. Sózom, borsozom  és még további 30 percig főzöm/párolom. Nagyon finom friss kígyó uborkával és gránát almával.

Jó étvágyat!

"noévarázslatoskonyhája"

avokado.jpgpizza.jpgcsiga.jpgporkolt.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://noevarazslatoskonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr5915624868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása